Tarihçemiz

Uzun ve saygın tarihiyle Mokambo

Mokambo kahvelerinin tarihi 1972 yılında, barista olarak çalışıp Kahveyi sanat haline getirmeyi öğrenen Camillo ve Vincenzo kardeşlerin İtalya'nın antik masmavi Abruzzese Denizi ve yeşil dağlarının arasındaki Chieti kentinde küçük bir Kahve kavurma yeri açmasıyla başlamıştır.Yıllar içerisinde kardeşler müşterilerine yuksek kalitede ve otantik lezzetle bezenmiş kahve sunmanın önemini kavramış bu sebeple kahve kavurma ve işlemenin tüm aşamalarında kahve çekirdeklerinin seçilmesinde filtrenlenip içime hazır halene gelmesine kadar bütün süreçlerde kişisel olarak yer almışlardır. 90 ların başlarında ise Mokambo kahveleri, gösterdiği sürekli büyüme ile endüstriyel bir seviyeye çıkarak Chieti Scalo da bulunan daha genis ve ve modern merkezlerine taşınmıştır.  Kurucularınını rehberliğinde Mokambo Kahveleri eski usullere uygun ustalıkları ve yeni teknolojik gelişmeleri yakındna takip ederek felsefesine sadık kalmaya devam etmektedir.

Yüksek Kalite

Kahvenin tüketicilermize en iyi koşularda ulaşabilmesi için ince bir şekilde işlenip saflığını bozan tüm madelerden arındrılması gerekir. Kahve işleme esnasında kahve çekirdekleri önce kavrulup sonrasında ise  hava ile soğutulmalıdir, bu sayede kahve çekirdeklerinin organoleptik yapısı korunmuş olur. Bunu gerçekleştirebilmek için şirketimiz tarfından biri kavurma işleminden önce diğeri ise sonra olmak üzere iki seri hava filtresi kullanılmaktadır. üretim sistemimizde; atmosferde bulunan gazları elimine sistemini kullanan şu an piyasadaki en etkili ve homojen kavrulma işlemini en az çevre etkisine maruz kalark garantileyen Probat R1500R yi  kullanılmaktadır. Tüm Mokambo kahvesi üretim sistemi  Rossi Pod PN60 sistemine entegredir. 


İletişim Formu

Tüm öneri ve şikayetleriniz için iletişim formunu doldurun. Düşünceleriniz bizim için önemlidir.